Erdekspor'dan görkemli sezon açılışı

Erdekspor

Taraftar önünde oynanan sezonun ilk karşılaşmasında Sahil Efsanesi, Kara Bigaspor'u 2-1 yendi.


ERDEKSPOR SEZON AÇILIŞI paylaşan: zeki-karadeniz

Ligin başlamasına ramak kala kamp çalışmalarını tamamlayarak Erdek’e dönen Erdekspor bugün hem 2014-2015 futbol sezonunu açtı, hem de oynadığı özel karşılaşmada BAL lig rakibi Kara Bigaspor’u 2-1 yenmeyi başardı.

Başkan Sarı, ‘’Birlik ve beraberlik içinde başarıyı yakalayacağız’’

Erdek 18 Eylül stadında gerçekleştirilen sezon açılışında konuşan Başkan Hüseyin Sarı, Futbolun bir kentte yaşanmasının istenilmediği olumsuzlukları ortadan kaldırmak adına gençleri spor alanlarına çekmenin gerektiğini, Erdek’te futbolun yanı sura diğer spor dallarında da aktif faaliyet sürdürmek adına Belediye olarak ellerinden gelen çabayı göstereceklerini söyledi.

Başkan Sarı, gelinen noktada Erdekspor’un kadrosunda Erdek’ten futbolcu bulunmayışını kendisinin de zayıfladığını, bunun çözümünün ise geleceğe dayalı altyapıları oluşturmaktan geçtiğini söyledi.

Sarı, Geçmişte iki takım olarak lig mücadelesi vermenin olumsuzluklarını yaşadıklarını, Erdek’te istikrarlı bir ekip kurmanın belediye destekli tek takım yaratmaktan başka çözümü olmadığını vurgulayarak, ‘’Erdekspor’u 41 yıl önce Babam kurdu, bugün 41. Yılını kutluyoruz, tüm Başkanlar burada, hep birlikte Erdekspor’umuzu daha yükseklere taşımak için buradayız, Ben bundan önce Erdekspor’a hizmet etmiş tüm kulüp başkanlarını kutluyorum.’’ Dedi.

Daha sonra saygı duruşu ve istiklal marşı okunarak, takım maça çıkmak için soyunma odasına gitti.

ERDEKSPOR 2-1 KARA BİGASPOR

Stat: Erdek 18 Eylül

ERDEKSPOR: 1-Gökhan, (12-Hakan) 2- Abdullah Civelek, (13-Fatih) 3-Ekrem, 18- Orçun, (4-Berkan) 5-Bahadır, 6- Tuncay,(16-Abdullah Demir) 8- Tarık, 10-Bülent, 20- , (11-Ömer Faruk   ) 14- Ali, (15-Alperen) (7- Birindar) (15-Cihan)

KARABİGASPOR: 1-Ergin, 2- Bayram, 3- Oktay, 4- ALY Berete 5- Emre, 6- Onur, 7- Fuat, 8- Emre, 9- Mehmet, 10- Enver, 11- Cüneyt,  YK. Ayhan, 13- Ersan, 14- Umut, 15- Hayrullah, 16- Ozan, 17 Emrah,

Oyuna hızlı başlayan rakip Karabiga karşılaşmanın 14 dakikasında Erdek ceza alanı çizgisi üzerinde kazandığı serbest vuruşta Enver’le golü buldu 0-1.

Erdekspor duran toptan gelen gole karşılık vermek adına geliştirdiği ataklar sonuç getirmedi ve ilk yarı 0-1 Karabiga’nın galibiyeti ile kapandı.

2. Yarıya önemli değişiklerle giren ekipler oyuna hızlı başladı. Karabigaspor top kontrolünü elinde tutmak adına verdiği çaba 2. Devrenin ilk dakikalarında gerilerden gelen Ekrem Vatansever’in sert şutuna engel olamadı ve 48 dakikada durum Ekrem’in golü ile 1-1 oldu.

Karabiga 68 dakikada aynı noktaya yakın yerde bir faullü harekete daha maruz kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi.

Vuruşu Fuat kullandı. Erdek kalesine ikinci yarı geçen Hakan nefis bir refleksle meşin yuvarlağın ağlarla buluşmasına izin vermedi.

Erdekspor’u sonuca götüren gol 76 dakikada geldi. Sağ kanattan gelişen akında Bülent topu kesti, Ömer topun üzerinden atladı, Penaltı noktasına yakın bir yerde meşin yuvarlakla buluşan Birindar durumu 2-1 yaptı.

 Cangök, ``Daha iyi olacağız.``

Erdekspor, Sportif nenejeri Can Cangök, karşılaşma ardından yaptığı açıklamada takımın saha ve seyircisi önünde ilk karşılaşmayı oynamanın heyecanını yaşadığını, ilk devre belirgin olarak göslenen bu eksikliğin ikici devre telafi edilerek alan ve oyun hakimiyetinin sağlandığını söyledi.

Can Cangök, hala eksiklerinin bulunduğunu söyledi.

 



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı